frituren

 

In Nederland worden er één keer per jaar láááádingen gefrituurde broodjes gegeten: de oliebollen met Oud & Nieuw. Verder zijn er nog donuts, die traditioneel ook gefrituurd worden.

Maar ik dacht: als oliebollen en donuts zo lekker zijn, waarom dan niet vaker 's een keer broodjes in de frituur bakken?

Veel ervaring heb ik hier nog niet mee, maar de resultaten van het eerste experiment waren veelbelovend, dus dit ga ik vast nog vaker doen!

 

zo ging dat eerste experiment ...

1x basisrecept brood, met als extra ingrediënten 1 ei, een flinke el basterdsuiker en een flinke scheut olie. In plaats van water heb ik melk gebruikt.

Ik heb het deeg vrij vochtig gemaakt, een soort van stevig vloeibaar.

Hiervan heb ik steeds kleine plukjes in de frituur gedaan. Dit gaat makkelijk met 2 lepels. Als je ze tussendoor in een kommetje water zet, heb je ook geen last van plakkend deeg.

Let wel op dat je deze broodjes niet te lang bakt, want door de suiker kunnen ze makkelijk verbranden.

 

 

terug naar broodrecepten

terug naar start recepten