zelf cruesli maken

 

Er zijn natuurlijk allerlei merken cruesli te koop, maar ik kon het toch niet laten om het zelf te maken. Na een paar minder geslaagde uitprobeersels hier een recept wat wij zo lekker vonden dat we het maandenlang ongeveer wekelijks gemaakt hebben.

 

maak een mengsel van:

voeg hieraan toe:

en roer dit goed door.

Doe het mengsel in een platte ovenschaal of op een bakplaat, een dunne laag tegelijk. Bak dit in de oven op zo'n 150 graden. Regelmatig omroeren zodat het niet gaat verbranden. Een oventijd kan ik hiervoor niet geven, maar je kunt zelf wel zien/ruiken/proeven wanneer het naar je smaak is.

Ik vind het zelf het lekkerste worden in een oven met goeie bovenwarmte: lekker knapperig en niet te hard.

Je kunt het ook onder de grill roosteren, maar dat wordt wat harder (minder knapperig) en je moet erg goed oppassen dat het niet verbrand!

 

 

terug naar start recepten