muffins

 

Muffins bak ik regelmatig, meest zoete en soms hartige. Ze zien er een beetje uit als cakejes, maar zijn toch heel anders. De meeste muffins zijn lang niet zo zoet en vet als cake. Het zijn eigenlijk meer een soort broodjes met het beleg er al in.

Muffins zijn heel makkelijk te maken. Je maakt steeds apart van elkaar een droog en een nat mengsel en je moet er vooral op letten dat je die twee aan het eind niet al te goed doorelkaar roert. Ze worden het lekkerste als het beslag nog een beetje klonterig is, anders kunnen ze makkelijk taai worden.

Hier een basisrecept en twee favorieten:

 

basisrecept muffins (12 stuks)

nat mengsel:

droog mengsel:

(je kunt ook 280 g zelfrijzend bakmeel gebruiken en het bakpoeder weglaten)

Meng de ingrediënten voor het natte mengsel doorelkaar (als je boter gebruikt kun je dat even smelten), en meng er vervolgens kort het meelmengsel door.

Doe het muffinbeslag in 12 ingevette muffinvormpjes en bak de muffins 20 tot 25 op 200 graden.

Mocht je er het geduld voor hebben: als je ze een klein beetje laat afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt, komen ze er wat makkelijker in 1 geheel uit.

variaties

Je kunt hier allerlei lekkere extra's door doen: chocola, rozijnen, koekkruiden, enz

 

kokos-rozijnenmuffins (12 stuks)

nat mengsel:

droog mengsel:

Volg verder het basisrecept muffins.

 

appelmuffins (12 stuks)

nat mengsel:

droog mengsel:

Volg verder het basisrecept muffins.

 

 

terug naar start recepten