omeletten en ander lekkers met ei

 

 

omelet uit de oven

1 ei loskloppen met

doe het eimengsel in een beboterd ovenschaaltje (het moet een dunne laag zijn, anders wordt het niet gaar) en bak het omeletje ca 20 minuten in de oven op 180 graden (of tot 'ie gaar en goudbruin is).

 

rijstomelet

eieren loskloppen en mengen met een restje rijst van de vorige dag (de verhouding maakt niet heel veel uit, zolang er nog maar wel een beetje vloeibaar ei te zien is)
Voeg toe:

Een droge koekepan op middelhoog vuur heet laten worden en daarna een klontje boter erin smelten en het eimengsel erin gieten (zorg dat de rijst goed verdeeld raakt). Het vuur nog heel even hoog laten staan en dan laag zetten.

Ondertussen plakjes kaas op de omelet leggen.

Deksel erop en bakken tot het ei gestold en de kaas gesmolten is.

Zowel warm als koud lekker en een likje scherpe saus erop maakt het nóg lekkerder!

 

rijstomelet uit de oven

zie omelet uit de oven, maar dan met een restje rijst erdoor

 

brood met ei uit de oven

Neem een bolletje (kan ook met afbakbrood), snij er aan de bovenkant een kapje af (kapje bewaren) en hol het een beetje uit. Vet een klein ovenschaaltje in met boter en zet het bolletje hierin. Sla een ei stuk en giet het voorzichtig in het holletje van het brood. Je kunt er naar smaak nog kaas, spek of andere lekkere dingen op leggen of aan toevoegen. Zet het dan in de oven, ca. 30 minuten op zo'n 200 graden. De laatste 5 tot 10 minuten kun je het kapje er nog opzetten

 

 

terug naar start recepten